Råd för framtiden är en nationell konferens om lokalt brottsförebyggande arbete. Konferensen arrangeras denna gång i samarbete med Örebro kommun och äger rum på Conventum i Örebro den 19–20 april 2018.

 • Ryan Bozorgian är bosocial utvecklare på bostadsbolaget MKB i Malmö.

  Brås översatta material om grannsamverkan väcker intresse

  14 december, 2017
  Att informera om grannsamverkan i ett område där de boende talar olika språk kan vara en utmaning. Bostadsbolaget MKB i Malmö valde att använda sig av Brottsförebyggande rådets översatta material för att nå ut till så många som möjligt.
  – Det gjorde att budskapet gick fram, säger Ryan Bozorgian, bos...

 • Patrik Wallin, strategisk brottsförebyggare på Örebro Kommun.

  Så samverkar Örebro strukturerat kring utåtagerande ungdomar

  5 december, 2017
  Det brottsförebyggande arbetet kring utåtagerande ungdomar i Vivalla, Örebro, visar hur man kan samverka på ett strukturerat sätt med hjälp av EST, en samverkansmodell som nu ingår i ett utvecklingsprojekt på Brottsförebyggande rådet.

 • Pris till förebyggande arbete mot brott på nätet

  28 november, 2017
  Idag tilldelas organisationen Surfa Lugnt, första pris i den svenska brottsförebyggande deltävlingen i European Crime Prevention Award. Den europeiska finalen äger rum i Estland i december.

 • Illustrationen föreställer ett samhälle med olika människor, bland annat en person med barnvagn, en cyklist och en polis.

  Så har det brottsförebyggande arbetet växt fram

  27 november, 2017
  Nya aktörer, nya uppgifter och tydligare inriktning – det brottsförebyggande arbetet förstärks på många sätt just nu. Inför dessa nya kliv har Brå tagit fram boken Nationellt och lokalt brottsförebyggande arbete, för att belysa skeenden och insatser som ligger till grund för den utveckling vi ser in...
 • Studenter från Åsele folkhögskola

  Speed-dating som metod för medborgardialoger

  16 november, 2017
  Ett beslut, ett genomförande och ett lyckat resultat – trots knappa resurser. Så skulle man kunna sammanfatta förra höstens arbete med medborgardialoger i Åsele kommun.

25 nya regionala samordnare

Viktor Haglind, regional brottsförebyggande samordnare i Kalmar län.

10 november, 2017

Det starka intresset för frågorna, vanan att samverka och de korta beslutsvägarna skapar goda förutsättningar för ett gott resultat i Kalmar län. Det menar Viktor Haglind, en av Sveriges 25 nya regionala brottsförebyggande samordnare, som ska se till så att brottsförebyggare på lokal nivå får det stöd de behöver i sin uppgift. Såväl...

Annie Lees, regional brottsförebyggande samordnare i Blekinge län.

2 november, 2017

Att få till en bred samverkan där de olika aktörerna kan ge varandra stöd, inspiration och många skratt, står högt på listan för Annie Lees. Som en av landets 25 nya regionala brottsförebyggande samordnare ska hon se till så att Blekinges brottsförebyggare får det stöd de behöver i sin uppgift...

Linda Lindblom arbetar på Brås enhet för utveckling av brottsförebyggande arbete.

23 oktober 2017

Nu är de på plats, Sveriges nya regionala brottsförebyggande samordnare som med hjälp av bland annat Brottsförebyggande rådet ska se till så att brottsförebyggare på lokal nivå får det stöd de behöver. Brås projektledare Linda Lindblom ser fram emot ett spännande samarbete.

Vårt uppdrag

Brå står för det nationella stödet för lokalt brottsförebyggande arbete i Sverige. Det gör vi bland annat genom utbildningar, processtöd och utvecklingsarbete inom utvalda områden.

På gång

Prenumerera

Anmäl dig här för att få vårt nyhetsbrev direkt i din e-post.