Webbinarier ­­

Nu har Brå sänt det första av tre webbinarier om brottsförebyggande arbete. Om du missade det kan du se webbinariet om trygga stationsmiljöer i efterhand. Du kan följa Brås webbinarier live på vår webbplats eller anmäla dig och delta på plats vid sändningarna. Datum för kommande webbinarier är 18 september och 23 oktober.

Under webbinarierna kommer ni bland annat få ta del av lokala exempel på brottsförebyggande arbete samt hur man arbetar nationellt med frågan. Webbinarierna riktar sig till dig som arbetar med brottsförebyggande arbete inom exempelvis kommun eller polis.

Se webbinarier
på bra.se

15 maj, 18 sept. 23 okt.

kl. 09.00-09.50

Under webbinarierna finns det möjlighet att ställa frågor via webbinarium@bra.se

Webbinarier

15

15 maj: Trygga stationsmiljöer

Nästan varje liten tätort i Sverige har en knutpunkt för kommunikation, som ett resecentrum eller liknande. En plats där många samlas vid olika tidpunkter på dagen. Det är viktigt att alla kan känna sig trygga men eftersom det är många som samlas kan det också uppstå problem. Hur kan vi ta tag i problemen? Hur arbetar vi kunskapsbaserat med de här miljöerna? Vilka aktörer kan hjälpa till med lösningar?

Under webbinariet den 15 maj får deltagarna ta del av lokala aktörers berättelser om hur de arbetar med frågan.

Paneldeltagare:

Linda Carlén, enhetschef stationsförvaltning, Trafikverket
Michael Englund, säkerhetschef, Jernhusen AB
Ulf Lundgren, kommunpolis, Polismyndigheten

Moderator: Karin Svanberg, enhetschef, enheten för utveckling av brottsförebyggande arbete, Brå

18

18 september

Mer information kommer.

23

23 oktober

Mer information kommer.

Webbinarierna direktsänds via Brås webbplats. Det går även att delta på plats på Brå, Tegnergatan 23, Stockholm (begränsat antal platser). Anmäl dig under respektive datum. Brå bjuder deltagarna på plats på frukost med start klockan 08.40.