Nu kan du ta del av resultaten från den Nationella trygghetsundersökningen på kommunal nivå – samt på stadsdelsnivå för de tre största städerna.
I kortanalysen Nationella trygghetsundersökningen – resultat på kommunal nivå redovisas resultaten om självrapporterad utsatthet för brott, otrygghet och oro för brott samt förtroende för rättsväsendet, utifrån Nationella trygghetsundersökningen (NTU) 2017 och 2018 (sammanslaget). Redovisningen sker på kommunnivå, samt på stadsdelsnivå för Göteborgs kommun, Malmö kommun och Stockholms kommun.
Något som är viktigt att beakta vid tolkning av resultaten är att den här rapporten ger en indikation om hur resultaten från NTU fördelar sig i olika delar av riket. Däremot är urvalsundersökningar behäftade med en viss osäkerhet och kan aldrig ge exakta värden. Hur statistiskt säker en undersökning är beror bland annat på hur stor undersökningspopulationen är. Eftersom den här kortanalysen redovisar resultat på så låg nivå som kommuner, är den statistiska osäkerheten i vissa fall relativt stor, och resultaten måste tolkas med försiktighet.
¹) Misshandel, hot, sexualbrott, personrån, fickstöld, försäljningsbedrägeri, kort-/kreditbedrägeri, trakasserier och nätkränkning.
²) Bostadsinbrott, bilstöld, stöld ur/från fordon och cykelstöld.
Sofie Lifvin, sofie.lifvin@bra.se, tfn: 08-518 32 403
Åsa Strid, asa.strid@bra.se, tfn: 08-527 58 433