Publikationer

    1. Budgetunderlag 2022–2024 | 2021 | Brottsförebyggande rådet

      Brottsförebyggande rådets budgetunderlag för perioden 2022-2024.

    2. Framtida verksamhetsvolymer i rättskedjan | 2021 | Bedömning avseende perioden 2021–2024

      I denna rapport redovisas prognoser över framtida verksamhetsvolymer i rättskedjan.

    3. Informationsdelning mellan socialtjänst och polis | 2021:2 | i brottsförebyggande arbete med barn och unga

      Vilka möjligheter och begränsningar finns för att dela information mellan socialtjänst, polis och andra aktörer i brottsförebyggande syfte? Brå har på uppdrag av regeringen studerat förutsättningarna för att dela information mellan polis, socialtjänst och andra aktörer i arbetet med att förebygga brott, i synnerhet gällande barn och unga.

    4. Årsredovisning 2020 | 2021 | Brottsförebyggande rådet

      Brås årsredovisning lyfter fram myndighetens verksamhet under 2020 samt den nya kunskap som offentliggjorts under året.

    5. The presentation of processing decision types on the basis of motive and type of crime provides more detailed knowledge about the legal system's treatment of hate crime. This report is an examination of processing decision types for those reported offences for which the Swedish National Council for Crime Prevention (Brå) has identified as featuring a hate crime motive during the years 2013-2016 and 2018.

    6. Handlagda hatbrott | 2021:1 | Utrednings- och lagföringsbeslut för anmälda brott med ett identifierat hatbrottsmotiv åren 2013–2016 och 2018

      Denna rapport studerar handläggningsbeslut för de anmälda brott som Brå har identifierat innehåller ett hatbrottsmotiv åren 2013–2016 samt 2018. Att redovisa handläggningsbeslut utifrån motiv och brottstyp ger fördjupad kunskap om rättsväsendets hantering av hatbrott.

    7. Det totala antalet anmälda brott i november 2020 låg på en oförändrad nivå jämfört med i november 2019, och även sett till höstmånaderna sammantaget var nivån oförändrad 2020 jämfört med 2019. Inom vissa brottstyper – såsom misshandel av obekant, stöldbrott, personrån och rattfylleribrott – fortsatte dock antalet anmälda brott att minska i november, jämfört med i november 2019, vilket kan vara en fortsatt konsekvens av pandemin. Ser man till hela pandemiperioden hittills var inverkan störst de första tre månaderna och lägst under sommarmånaderna.

    8. Polisanställdas utsatthet relaterad till tjänsten | 6/2020 | Förekomst och följder av otillåten påverkan

      Många anställda inom Polisen har blivit utsatta för otillåten påverkan där någon försökt att påverka deras tjänsteutövning. Det är vanligt att de poliser som blivit utsatta förändrar sitt beteende i privatlivet, men också att de byter eller lämnar sitt uppdrag.

    9. Samordnade insatser för klienter med villkorlig frigivning | 2020:15 | Utvärdering av Kriminalvårdens försöksverksamhet med inslussningsgrupper

      Kriminalvården har på uppdrag av regeringen genomfört en för­söksverksamhet med inslussningsgrupper. Syftet är att under­lätta klienternas återanpassning i samhället genom tidiga och samordnade insatser mellan frivård och lokala samhällsaktörer. Brå har, på uppdrag av regeringen, utvärderat denna försöks­verksamhet. Målet är att bedöma om Kriminalvården skapat bättre förutsättningar för att minska återfall i brott, implemen­tera inslussningsprogrammet nationellt samt ett långsiktigt och förbättrat inslussningsarbete.

    10. Tillsammans mot organiserad brottslighet | 2020 | Exemplet Blekinge

      I Sverige finns en lång tradition av att myndigheter och kommuner går samman för att öka tryggheten och minska brottsligheten. Med det är mindre vanligt med sådana samarbeten mot organiserad och ekonomisk brottslighet. Den här rapporten handlar om ett nätverk för samverkan i lokalt brottsförebyggande arbete i Blekinge. 

    Kundkorg

    Summa:

    Rapportnummer

    Letar du efter en specifik rapport med hjälp av rapportnumret? Sätt citationstecken runt din sökning: t.ex. "2018:5" så får du bättre sökresultat.