Publikationer

    1. I denna rapport beskrivs utvecklingen för ett flertal centrala brottstyper, bland annat dödligt våld, misshandel och sexualbrott.

    2. Har bedrägerier och misshandel blivit svårare att personuppklara? | 2016:18 | Delrapport inom regeringsuppdraget Resultatutvecklingen avseende utredning och lagföring

      Varför har andelen personuppklarade brott minskat sedan 2011? Kan det bero på att brottslighetens karaktär förändrats? Det är den centrala frågan i denna rapport.

    3. Det dödliga våldet i Sverige 1990–2014 | 2015:24 | En beskrivning av utvecklingen med särskilt fokus på skjutvapenvåldet

      I den här rapporten analyseras den generella utvecklingen av det dödliga våldet i Sverige och det dödliga våldet med skjutvapen. Studien gäller för landet som helhet men tar också fasta på skillnader mellan regioner.

    4. Skjutningar 2006 och 2014 | 7/2015 | – omfattning, spridning och skador

      Den officiella kriminalstatistiken omfattar inte uppgifter om antalet anmälda skjutningar som årligen inträffar i Sverige. Samtidigt är skjutningar i många fall allvarliga händelser som får mycket uppmärksamhet i såväl media som den kriminalpolitiska debatten.

    5. En övergripande bild  av brottsutvecklingen för dödligt våld, misshandel, personrån, sexualbrott samt hot och trakasserier.

    6. I denna kortanalys undersöks hur vanligt det är att de inblandade vid misshandel, hot, personrån och sexualbrott uppges vara påverkade av alkohol (utsatta personer) eller alkohol och droger (gärningspersoner).

    7. Gärningspersoners kön och ålder vid misshandel, hot, rån och sexualbrott | 5/2014 | – en beskrivning utifrån misstankestatistiken och Nationella trygghetsundersökningen

      I denna kortanalys görs för första gången en beskrivning av kön och ålder på gärningspersonerna vid misshandel, hot, personrån och sexualbrott med utgångspunkt i Nationella trygghetsundersökningen (NTU).

    8. Tid för brott | 4/2014 | Under vilken tid på året och dygnet sker flest fall av anmälda misshandel, hot, rån och inbrott?

      Denna kortanalys beskriver när under dygnet och under vilka dagar på året som det sker flest fall av anmäld misshandel, olaga hot, personrån och inbrottsstöld. Analysen ger en allmän kunskapsbild av när brott begås och hjälper polisen att identifiera tider då många brott begås.

    9. I denna kortanalys beskrivs brotten mot person i stort samt underkategorierna dödligt våld, misshandel, hot, trakasserier, sexualbrott och personrån.

    10. Brott i nära relationer | 2014:8 | En nationell kartläggning

      Brott i nära relationer är ett allvarligt samhällsproblem som orsakar mycket lidande för de personer som utsätts. Majoriteten av dessa brott anmäls dock aldrig till polisen, vilket gör att denna typ av brottslighet måste undersökas på annat sätt än via statistiken över polisanmälda brott.

    Kundkorg

    Summa:

    Rapportnummer

    Letar du efter en specifik rapport med hjälp av rapportnumret? Sätt citationstecken runt din sökning: t.ex. "2018:5" så får du bättre sökresultat.