Publikationer

    1. Utredning och lagföring av brottsmisstankar 2017 | 2018 | Sammanhållen statistik över myndigheternas handläggning

      Här redovisas handläggningen av skäliga brottsmisstankar genom rättskedjan – från anmälan av brott och brottsmisstankar till beslut i åtalsfrågan 2017.

    2. Här redovisas genomströmningstider för handläggningen av skäliga brottsmisstankar genom rättskedjan – från anmälan av brott och brottsmisstankar till beslut i åtalsfrågan 2016.

    3. Handlagda brott 2017 | 2018 | Slutlig statistik

      Från och med redovisningsåret 2014 publicerar Brå statistik över handlagda brott. Den omfattar samtliga anmälda brott där polis, åklagare eller annan utredande myndighet har fattat ett beslut under referensåret som innebär att handläggningen av brottet avslutas.

    4. Misstänkta personer 2017 | 2018 | Slutlig statistik

      Statistiken över misstänkta personer omfattar straffmyndiga personer som har blivit misstänkta för brott av polis, åklagare eller annan brottsutredande myndighet under referensåret och där misstanken graderats som skäligen misstänkt eller högre grad.

    5. Handlagda brottsmisstankar 2017 | 2018 | Slutlig statistik

      Statistiken över handlagda brottsmisstankar omfattar samtliga brottsmisstankar som registrerats av polis, åklagare eller annan brottsutredande myndighet och som handlagts under referensåret. I statistiken ingår brottsmisstankar som uppnått misstankegraden skäligen misstänkt och som gäller personer som är straffmyndiga.

    6. Personer lagförda för brott 2017 | 2018 | Slutlig statistik

      I statistiken över personer lagförda för brott redovisas de lagföringsbeslut som fattats inom rättsväsendet under ett kalenderår, det vill säga domslut, strafförelägganden och åtalsunderlåtelser.

    7. I denna rapport presenterar Brå ett antal tankegångar kring hur mål och resultatmått för rättskedjan bör formuleras och ger också förslag på en uppsättning mått som anses kunna spegla ett ändamålsenligt arbete i utredning och lagföringskedjan. Brå presenterar också en modell för uppföljning.

    8. Förundersökningsbegränsning | 2018:4 | Ambition och verklighet

      Förundersökningsbegränsning är ett instrument för att effektivisera brottshandläggning, och då i synnerhet när det gäller brott begångna av brottsaktiva personer. Brå har kartlagt hur förundersökningsbegränsning tillämpas och bland annat analyserat i vilken mån besluten kommer i konflikt med andra centrala mål för rättsväsendet.

    9. I rapporten redovisas prognoser för verksamhetsvolymerna hos Polisen, Åklagarmyndigheten, Domstolsverket och Kriminalvården. I denna rapport redovisar myndigheterna 2017 års prognoser som omfattar perioden 2018–2021.

    10. Den här kortanalysen undersöker hur personuppklaringsprocenten har utvecklats under perioden 2001–2016 och hur mycket den skiljer sig åt mellan olika brottskategorier.

    Kundkorg

    Summa:

    Rapportnummer

    Letar du efter en specifik rapport med hjälp av rapportnumret? Sätt citationstecken runt din sökning: t.ex. "2018:5" så får du bättre sökresultat.