Publikationer

    1. Rikspolisstyrelsen, Åklagarmyndigheten, Domstolsverket och Kriminalvården har gjort en gemensam prognos över det framtida kapacitetsbehovet. Myndigheterna har samordnat prognosarbetet för att förbättra möjligheterna att bedöma rättsväsendets kapacitetsbehov. Brottsförebyggande rådet (Brå) har gett myndigheterna stöd i arbetet.

    2. Nationella trygghetsundersökningen (NTU) genomfördes för första gången år 2006 och den här undersökningen, NTU 2010, är den femte i ordningen. I denna rapport redogörs utförligt för de tekniska aspekterna av Nationella trygghetsundersökningen.

    3. Den här boken handlar om samverkan i lokalt brottsförebyggande arbete. Om att tänka stort och nytt, vara lyhörd och prestigelös, men även kunna ställa krav. Boken finns även tillgänglig i en senare reviderad upplaga från 2020

    4. Strukturerad riskanalys vid våld mot närstående | 2010:20 | En lägesbeskrivning av polisens arbete.

      Brå har intervjuat representanter inom samtliga polismyndigheter för att ta reda på hur man arbetar med så kallade strukturerade riskanalyser i ärenden som rör våld mot kvinnor.

    5. Medvetenheten har ökat, kunskapsnivån har höjts, nya verksamheter har startat och lagstiftningen har ändrats. Det är en del av resultaten av regeringens handlingsplan för att bekämpa mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer.

    6. Upprepad utsatthet för våld | 2010:19 | Polisens och socialtjänstens arbete i nio län.

      Brå har studerat i första hand polisens, men även socialtjänstens, brottsofferstödjande arbete för att se om upprepad anmäld utsatthet för våld bland kvinnor kan användas som ett kvalitetsmått för hur väl polisen arbetar med relationsvåld.

    7. ECPA 2010 | 2010 | Fyra bidrag till den svenska uttagningstävlingen

      ECPA är en europeisk tävling i brottsförebyggande arbete. År 2010 var temat för tävlingen Brott i hemmiljö — förverkligandet av det säkra hemmet.

    8. Allt högre krav ställs på samhällets förmåga att motverka de problem som brottsligheten innebär i form av brottsoffer, otrygga människor och ett ifrågasättande av de rättsvårdande myndigheternas förmåga. Därmed ökar behoven av att kunna följa och analysera brottsligheten och otryggheten. I detta sammanhang är den Nationella trygghetsundersökningen (NTU) en viktig källa.

    9. Det är inte gratis men det lönar sig! Konferensen Råd för framtiden genomfördes i Umeå 2010. Under konferensen diskuterades bland annat kostnaderna för att inte förebygga.

    10. Brottsförebyggande rådet (Brå) ansvarar för Sveriges officiella kriminalstatistik. Narkotikastatistik 2009 redovisar statistik över personer lagförda för narkotikabrott.

    Kundkorg

    Summa:

    Rapportnummer

    Letar du efter en specifik rapport med hjälp av rapportnumret? Sätt citationstecken runt din sökning: t.ex. "2018:5" så får du bättre sökresultat.