Publikationer

    1. Frivården i Sverige | 2010:10 | En kartläggning

      Påföljden skyddstillsyn infördes redan i 1965 års brottsbalk, medan villkorlig dom med samhällstjänst har funnits som en permanent påföljd sedan 1999. År 2009 fick Brå i uppdrag av regeringen att genomföra en kartläggning av innehållet i frivårdspåföljderna.

    2. Hatbrott 2009 | 2010:12

      Någon har skickat sms med kränkande innehåll till Maya. I sms:et står "Judar är orsaken till alla problem i världen". Ovanstående är ett typiskt exempel på ett antisemitiskt hatbrott och ett citat ur Hatbrott 2009.

    3. Karteller och korruption | 2010:9 | Otillåten påverkan mot offentlig upphandling

      Den offentliga sektorn kan drabbas av otillåten påverkan vid upphandling för inköp av varor och tjänster.

    4. NTU 2009 | 2010:2 | Om utsatthet, trygghet och förtroende

      Den Nationella trygghetsundersökningen (NTU) belyser frågeställningar om utsatthet för brott, trygghet, förtroende för rättsväsendet och brottsutsattas erfarenheter av kontakter med rättsväsendet, både på nationell och på regional nivå.

    5. Utökad frigång och återfall | 2010:8 | Slutrapport om 2007 års reform av utslussning i Kriminalvården

      För att förbättra intagnas möjlighet att återanpassas i samhället och minska risken för återfall i brott finns möjligheten till utslussning från anstalt. Utslussning innebär att den intagne under en period innan frigivning får större frihet, men med bibehållet stöd och kontroll från Kriminalvården.

    6. Det är välkänt att många ungdomsbrott begås utan att de upptäcks, anmäls och registreras i kriminalstatistiken. Självdeklarationsundersökningar är därför en viktig kompletterande källa till kunskap om ungdomsbrottslighetens omfattning, karaktär och utveckling.

    7. Ungdomsbrottslighetens omfattning och utveckling är en viktig och återkommande fråga i samhällsdebatten. Denna rapport redogör för de metodologiska aspekterna av rapporten Brott bland ungdomar i årskurs nio (2010:6).

    8. Brottsoffers kontakter med rättsväsendet | 2010:1 | En fördjupande studie utifrån Nationella trygghetsundersökningen 2006—2008 och intervjuer med fokusgrupper

      Ett bra och professionellt bemötande av brottsoffer är viktigt av många anledningar. Om rättsväsendets aktörer skapar trygghet ökar det såväl möjligheterna för den utsatte att återhämta sig som för att rättsprocessen blir rättssäker och effektiv.

    9. Mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer | 2010:4 | En första uppföljning av regeringens handlingsplan

      Mäns våld mot kvinnor är ett samhällsproblem som fått allt större uppmärksamhet i Sverige under de senaste decennierna. År 2007 lade regeringen fram en samlad strategi för arbetet med mäns våld mot kvinnor under mandatperioden.

    10. Nationella trygghetsundersökningen (NTU) genomfördes för första gången år 2006 och den här undersökningen, NTU 2009, är den fjärde i ordningen. I denna rapport redogörs utförligt för de tekniska aspekterna av Nationella trygghetsundersökningen.

    Kundkorg

    Summa:

    Rapportnummer

    Letar du efter en specifik rapport med hjälp av rapportnumret? Sätt citationstecken runt din sökning: t.ex. "2018:5" så får du bättre sökresultat.