Publikationer

    1. Nationella trygghetsundersökningen 2008 | 2009:2 | Om utsatthet, trygghet och förtroende

      Den nationella trygghetsundersökningen (NTU) belyser frågeställningar om svenska folkets förtroende för polisen, hur många som känner sig otrygga i sitt bostadsområde och hur ofta brottsutsatta personer verkligen anmäler brottet.

      Pris för tryckt rapport 206 kr inkl moms
      ISBN: 978-91-86027-19-3
    2. De flesta brott som allmänheten utsätts för blir inte polisanmälda. Denna rapport handlar om vad som ligger bakom brottsoffers vilja eller ovilja att anmäla brott.

      Pris för tryckt rapport 139 kr inkl moms
      ISBN: ISBN 978-91-85664-96-2
    3. Nationella trygghetsundersökningens (NTU:s) innehåll är omfattande och syftet med denna rapport är att ge en utförlig teknisk beskrivning av undersökningens genomförande och innehåll.

    4. Brottslighet och otrygghet är samhällsproblem som uppmärksammas allt mer och det ställs allt högre krav på samhällets förmåga att motverka dessa problem. Därmed ökar behoven av att kunna följa och analysera fenomenen. Brå fick år 2005 i uppdrag av regeringen att genomföra en årligen återkommande brottsoffer- och trygghetsundersökning i Sverige, som kommit att kallas Nationella trygghetsundersökningen (NTU).

    5. Nationella trygghetsundersökningen 2006 | 2007:15 | Teknisk rapport

      År 2005 fick Brå i uppdrag att, i samarbete med övriga berörda myndigheter inom rättsväsendet, planera och genomföra en årligen återkommande brottsoffer- och trygghetsundersökning. Den genomfördes för första gången år 2006, och denna rapport beskriver undersökningens metod.

    6. Nationella trygghetsundersökningen 2006 | 2007:14 | De första resultaten om utsatthet, trygghet och förtroende

      Brottsligheten och otryggheten är samhällsproblem som får stor uppmärksamhet och det ställs allt högre krav på samhällets förmåga att hantera dessa problem. Medborgarnas utsatthet för brott, deras trygghet och deras erfarenheter av rättsväsendet är ett naturligt fokus för kriminalpolitiken.

    7. Förtroendet för rättsväsendet | 2007:9 | Resultat från Nationella trygghetsundersökningen, 2006

      Allmänhetens förtroende för rättsväsendet är viktigt både för dess legitimitet och för dess möjlighet att arbeta effektivt. Misstro mot hela eller delar av rättsväsendet kan i förlängningen få negativa följder även för övriga samhällslivet.

    Kundkorg

    Summa:

    Rapportnummer

    Letar du efter en specifik rapport med hjälp av rapportnumret? Sätt citationstecken runt din sökning: t.ex. "2018:5" så får du bättre sökresultat.