Publikationer

    1. PTU – Politikernas trygghetsundersökning 2012 | 2012:14 | Förtroendevaldas utsatthet och oro för hot, våld och trakasserier

      I vilken utsträckning utsätts förtroendevalda för brottsliga händelser som relaterar till deras förtroendeuppdrag? Är de förtroendevalda oroliga för att bli utsatta? Vilka är konsekvenserna av brott mot förtroendevalda och av deras oro? Dessa och andra frågor kommer Brå att löpande kunna besvara utifrån ett helt nytt kunskapsunderlag som myndigheten bygger upp.

    2. Utpressning i Sverige | 2012:6 | Tvistelösning, bestraffning och affärsidé

      På drygt tio år har de anmälda utpressningsbrotten mångdubblats enligt kriminalstatistiken. I rapporten beskrivs vilka handlingar som döljer sig bakom siffrorna.

    3. Medvetenheten har ökat, kunskapsnivån har höjts, nya verksamheter har startat och lagstiftningen har ändrats. Det är en del av resultaten av regeringens handlingsplan för att bekämpa mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer.

    4. Mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer | 2010:4 | En första uppföljning av regeringens handlingsplan

      Mäns våld mot kvinnor är ett samhällsproblem som fått allt större uppmärksamhet i Sverige under de senaste decennierna. År 2007 lade regeringen fram en samlad strategi för arbetet med mäns våld mot kvinnor under mandatperioden.

    5. Motverka otillåten påverkan | 2009 | En handbok för myndigheter om att förebygga trakasserier, hot, våld och korruption. Uppdaterad februari 2009.

      Tjänstemän möter trakasserier, hot och våld i arbetet. De utsätts också för mutförsök. Dessa former av otillåten påverkan är inte enbart ett arbetsmiljöproblem utan inverkar också på myndigheternas funktionssätt och är därför i förlängningen en demokratifråga. I denna handbok behandlas det som vi kallar otillåten påverkan.

    6. Otillåten påverkan mot åklagare och domare sker främst i form av trakasserier och hot. Det rör sig inte om vilka hot som helst, utan syftet är att påverka deras myndighetsutövning. I rapporten presenteras resultaten från en webbenkät om otillåten påverkan riktad till samtliga åklagare och domare i tingsrätt och länsrätt.

    7. 14 projekt mot organiserad brottslighet | 2008:22 | En analys av Polisens särskilda satsning

      Narkotikasmuggling, illegal spelverksamhet, värdetransportrån, mc-gäng, hot och påtryckningar — den organiserade brottsligheten tar sig många uttryck. Men den möts också av många initiativ från rättsväsendet, andra myndigheter och det övriga samhället.

    8. Otillåten påverkan mot brottsoffer och vittnen | 2008:8 | Om ungdomsbrott, relationsvåld och organiserad brottslighet

      Den här rapporten handlar om otillåten påverkan, det vill säga trakasserier, hot, våld, skadegörelse och korruption, mot brottsoffer och vittnen. Rapporten bygger på intervjuer, analyser och enkäter och avslutas med förslag till brottsförebyggande strategier och metoder.

    9. This report is an English summary of the Swedish report Besöksförbud, report no 2007:2.

    10. This report is an English summary of the Swedish report Hot och våld mot kriminalvårdens personal, report no 2006:5.

    Kundkorg

    Summa:

    Rapportnummer

    Letar du efter en specifik rapport med hjälp av rapportnumret? Sätt citationstecken runt din sökning: t.ex. "2018:5" så får du bättre sökresultat.