Välkommen till årets symposium i Stockholm


Den 8-10 juni är det återigen dags för the Stockholm Criminology Symposium som Brottsförebyggande rådet anordnar på uppdrag av regeringen. Du som arbetar inom rättsväsendet betalar endast 1 500 kronor.

Huvudtemat för årets symposium är: Opportunities for crime and situational crime prevention.

Årets huvudtema utgår från det forskningsområde som vinnarna av 2015 års Stockholm Prize in Criminology belönas för. Priset går 2015 till Professor Ronald V. Clarke, Rutgers University och Patricia Mayhew som tidigare arbetat vid det brittiska inrikesdepartementet. Ronald V. Clarkes och Patricia Mayhews arbete har på ett unikt sätt bidragit till en förändring av brottsförebyggande strategier över hela världen och har satt fokus på vad som kännetecknar de situationer där brott ofta begås.

Vi har som vanligt även ett allmänt tema på symposiet, contemporary criminology, som täcker in ett bredare fält inom brottsforskningen och kriminalpolitiken. The Stockholm Prize in Criminology delas ut i Stockholms stadshus på kvällen den 9 juni.

Sista dag för registrering till symposiet är 4 maj. Deltagare från det svenska rättsväsendet¹ betalar endast 1 500 kr för tre dagar med ett femtiotal seminarier och över 200 talare. Övriga deltagare betalar 3 000 kr. Kostnaden för att delta vid prisceremonin och den efterföljande middagen i Stadshuset är 800 kr.

Program och anmälan finns på symposiets webbplats

I registreringen ingår samtliga sessioner i programmet, kaffe och te, frukt samt välkomstdrink på kvällen den 8 juni. I priset ingår inte deltagande i prisceremonin och middagen för Stockholm Prize in Criminology. Önskar du delta under prisceremonin och middagen den 9 juni går det bra att köpa en separat middagsbiljett via registreringssystemet. Om du har anmält dig men inte kan gå på symposiet måste du göra en avanmälan senast den 18 maj, 2015. Vid avanmälan utgår en administrativ kostnad på 450 kr . Om du uteblir utan att göra en avanmälan debiteras du deltagaravgiften. Det är viktigt att du hämtar ut din namnbricka på plats.

¹Med rättsväsendets myndigheter menas Brottsoffermyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Kriminalvården, Polisen, Rättsmedicinalverket, Åklagarmyndigheten, Kustbevakningen, Tullverket, Domstolsverket och Sveriges Domstolar.