Syftet med projektet är att följa upp hur problembilden ser ut bland de ungdomar som får MST (multisystemisk terapi) som insats och om det finns skillnader i problembild bland dessa ungdomar mellan olika städer. Syftet är också att följa upp hur det går för ungdomarna efter behandlingens slut.
MST är en modell på hemmavårdsbaserad öppenvårdsbehandling för barn och ungdomar mellan 12–17 år med hög risk för fortsatt normbrytande beteende. I Sverige är MST en rekommenderad insats av Socialstyrelsen och beviljas av socialtjänsten som en frivillig insats. Målen med MST är bland annat att minska brottsliga- och andra antisociala beteenden, samt att undvika att ungdomen placeras utanför hemmet.
MST följer upp och inhämtar information bland annat om förekomsten av kriminalitet, missbruk och våld, samt om institutionsplacering och skolprestation. Information om dessa så kallade "ultimate outcomes" inhämtas och följs upp vid behandlingens start och avslut, samt vid 6, 12 och 18 månader efter avslutad behandling.