Framtidssamtal i Hudiksvall

Inkom 2015

| Hudiksvalls kommun,

Hudiksvalls kommun har utvärderat metoden Framtidssamtal. Framtidssamtal har bedrivits i Hudiksvalls kommun sedan 2012 och målgruppen är ungdomar under 15 år som misstänks för brott och dennes vårdnadshavare. Syftet med samtalen är att bedöma om det finns behov av insatser, beskriva konsekvenser av brottet samt stödja föräldrarna som gränssättare för barnet.

Utvärderingen, som genomförts av FoU Välfärd, Region Gävleborg, har undersökt hur interventionen fungerar. Redan i början av insatsen byggdes möjligheten in att mäta eventuella effekter av samtalen. Totalt har 16 ungdomar, 15 pojkar och 1 flicka, deltagit i framtidssamtal enligt modellen där en socialsekreterare och en polis träffar den unge samt en förälder eller båda. Enligt utvärderingen har 2 av de 16 ungdomar som tagit del av insatsen återkommit till ny brottslighet efter interventionen. Utvärderingen har inte bara ökat kunskapen kring verksamheten med framtidssamtal, utan även tillfört kunskap och erfarenhet kring implementeringsarbete.

Den här publikationen går att beställa

ISBN: $isbn
Pris för tryckt rapport $price SEK inkl. moms

Kundkorg

Summa:
Beställ/Ändra

Detta är en utvärdering av brottsförebyggande arbete som fått ekonomiskt stöd av Brå

Brå fördelar ekonomiskt stöd till aktörer som arbetar med lokala brottsföre­byggande eller trygghetsskapande projekt och verksamheter. Varje insats utvärderas sedan av aktörerna och skickas till Brå. Här finns samtliga utvärderingar, fördelat på olika ämneskategorier. För sakuppgifter och slutsatser i rapporten ansvarar respektive författare eller organisation.