Logotyp med texten Brå

Webbkarta  |  Press  |  Kontakta oss  |  English

Råd för framtiden 2017

Regeringen har presenterat ett nytt brottsförebyggande program som berör allt från individinriktade åtgärder till förebyggande åtgärder mot situationer eller platser där risken för brott är hög. Det nya programmet ska skapa förutsättningar för ett strukturerat och långsiktigt brottsförebyggande arbete i hela samhället.

Förebygga brott

 • Se filmerna från 2017 års Råd för framtiden

  19 april, 2017
  Här hittar du inspelade seminarier från Brås nationella konferens i lokalt brottsförebyggande arbete som i år ägde rum i Malmö.
 • Amerikansk gängvåldsexpert föreläser på årlig Brå-konferens

  20 mars, 2017
  När gängvåldet eskalerade i 1990-talets Boston skapade David M. Kennedy och hans team en strategi som reducerade antalet skjutningar med mer än hälften. Strategin, som numera kallas The Group Violence Intervention (GVI) har i dag implementerats i ett 60-tal städer över hela USA med samma effekt som i Boston. Nu föreläser han på Brås årliga konferens, Råd för framtiden.
 • Ny satsning på brottsförebyggande arbete

  20 mars, 2017
  Lansering av ett nationellt brottsförebyggande program, våldsförebyggande arbete i skolan och förebyggande arbete mot grov kriminalitet. Det är några av programpunkterna i Brås årliga nationella konferens Råd för framtiden som startar imorgon, tisdag.
 • Andan som gör Södermalm till en tryggare stadsdel

  24 februari, 2017
  Hippa restauranger, trendiga butiker och välbesökta turistkvarter – men också otrygga miljöer och missbruksproblematik. Som lokalt brottsförebyggande råd i Södermalms stadsdelsområde i Stockholm har Söderandan många utmaningar, men också ett starkt nätverk där samverkan är a och o.
Tipsa en kompis (öppnas i nytt fönster)

På gång

Prenumerera

Anmäl dig här för att få vårt nyhetsbrev direkt i din e-post.