Logotyp med texten Brå

Webbkarta  |  Press  |  Kontakta oss  |  English

Utan tillfälle – inget brott är en film som introducerar det situationella brottsförebyggande arbetet och riktar sig till lokala brottsförebyggare. I filmen beskrivs de fem övergripande strategierna som finns för situationellt brottsförebyggande arbete.

 • Nytt material på 16 språk ska locka till ökad grannsamverkan

  11 januari, 2017
  Generella problem som lägre tillit, större otrygghet och fler bostadsinbrott kan förebyggas genom ökad grannsamverkan i socialt utsatta områden. Det menar Brottsförebyggande rådet (Brå) som nu har tagit fram nytt material om ämnet och översatt det till 16 språk. Allt för att modersmålet inte ska bli ett hinder i det brottsförebyggande arbetet. Erika Sallander, utredare på Brå, berättar om projektet.
 • Tjeckien vann European Crime Prevention Award 2016

  22 december, 2016
  Det tjeckiska projektet Senior Academy vann den brottsförebyggande tävlingen ECPA 2016.
 • Så blev det tryggare att festa i Ålborg

  15 december, 2016
  I Ålborg ser man sin välkända nöjesgata som en stor tillgång i besöksnäringen och något som bidrar till en positiv bild av staden. Här samverkar polis, kommun, barägare, fastighetsägare och taxinäring för att skapa trygga platser där risken för brott minimeras. En metod som går under namnet Co-creation.
 • Få fler att engagera sig i arbetet med grannsamverkan och trygghetsvandringar

  13 december, 2016
  Att ha ett annat modersmål än svenska får inte bli ett hinder i det brottsförebyggande arbetet. Brå har därför översatt sitt material om grannsamverkan och trygghetsvandringar till 16 språk.

Förebygga brott

Tipsa en kompis (öppnas i nytt fönster)

På gång

Prenumerera

Anmäl dig här för att få vårt nyhetsbrev direkt i din e-post.